Arkiv

Frida hjärtar nya barnmorskan

Det lite som att vinna på lotto. Plötsligt så händer det. Framför dig sitter en trevlig individ som faktiskt lever upp till det där yrket som kallas barnmorska. Hon är glad, skrattar varmt och istället för att döma dig så kramar hon om dig. Att du ätit på tok för mycket nutella skrattar hon lite åt samtidigt som hon skruvar upp volymen så att barnets hjärtljud hörs extra tydligt. Det låter alldeles perfekt, precis som det ska. Sedan tar hon fram måttbandet för att mäta vad det nu var hon ville kolla – du är precis där jag vill att du ska vara. Lite orolig var jag allt över vikten, men den var tydligen också väldigt bra. Vare sig för mycket eller för lite. Så det känns bra. Hennes trevlighet gjorde mig lugnt och hon bedyrade vid flertalet tillfällen att vi skulle få ha kvar henne resten av tiden. Yejj! Tomas blev dessutom överlycklig så fort han hörde henne skånska dialekt. Det var trygghet.

För mig var det trygghet att hon direkt bokade in oss på ett samtal med en förlossningsläkare, så att vi kan gå igenom en förlossningsplan och fastställa en sådan. Så det rullar framåt. Med cirkus tolv veckor kvar nu så är det ju inte helt fel att det börjar hända saker. Jag har dock lite svårigheter med att förstå att jag idag går in i den 28:e graviditetsveckan. Snart är det juni. Då blir det bebis. BEBIS. Jag ska bli mamma. MAMMA. Vad betyder det egentligen? Väldigt läskigt när man tänker på det. Väldigt spännande också för den delen.Mest spännande. Lite läskigt.

En tjock tös, 27+0

2 comments to Frida hjärtar nya barnmorskan

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>