Arkiv

Dagen före ”due date” är här nu.

Det är ju lite samma känsla som dagen innan doppardagen. Sådär nervöst, pirrigt och alldeles förväntansfullt. Enda skillnaden är dock att tomtens visit mer eller mindre kan garanteras – klapparna delas ut kl. 16.00 varje år. I alla fall hemma hos min familj. Då det fikats, druckits likör och tittat lite på den där knasiga Kalle och hans vänner… För morgondagen finns just inga sådana garantier. Det är inte säkert att vårt lilla Bus tänker anlända. I själva verket har vi oddsen emot oss, då endast 5% av alla barn föds på den beräknade förlossningsdagen.

I magen är det lugnt som en filbunke. Igår förekom en del känningar på ny nivå av smärtskalan, då både ryggen och ljumskarna inkluderades i partyt. Det la sig i vanlig ordning efter att ha härjat en liten stund. Säkerligen endast ett resultat av 6 timmars hushållsarbete och matpyssel. Så då är ju frågan vad sjuttsingen jag ska hitta på idag. Det får nog bli minst en stycken sådan där långpromenad. Kanske kan jag lägligt glömma saker i lägenheten så att jag tvingas ränna trapporna några extra gånger. Ja, jag är otålig. Och ja, jag är medveten om att bebis kommer först när bebis är redo. Men jag är redo nu – inför morgondagen. Dessutom har ju den där BM sagt att bebis är gigantisk, så jag vet inte om jag uppskattar att lillen ska lägga på sig ännu mer innan utförsel genom mina genitalier.

I väntan på bebis så kan ni få njuta lite av matbilder från gårdagen. Vilket var en fantastisk dag! Maken överraskade med vår bröllopsvideo, som jag trodde låg i Skåne. Lycklig blev jag som få och bölade självklart som ett litet barn när jag fick återuppleva vår löftesgivning. Är fortfarande bra stolt över oss för att vi klarade av att memorera våra egna löften och dessutom leverera dem på engelska utan fusklappar. Vackert! Menyn för gårdagen bestod av Toast Skagen, Nötkött med ugnsrostad rotfruktsröra och limemarinerade jordgubbar med basilika och vaniljig råröra. Efterrätten var sannerligen orgasmisk! Maken sa att den smakade som jordgubbsland luktar och den beskrivningen är mitt-i-prick. Receptet hittade jag på bloggen Liten del av mig – vilken varmt rekommenderas för läsning. Riktigt mysig!

En tjock tös, 39+5

1 comment to Dagen före ”due date” är här nu.

  • Wilson

    Vilken snäll BM att tala om att bebis är gigantisk :P Förstår dina tankar kring det ;) Ni får ha vuxenmys så kanske bebis kommer imorrn :P Det ska tydligen hjälpa till… En kompis till mig cyklade och härjade runt som tusan för hon va redo för bebisen men han valde att ligga kvar så länge hon höll igång och när hon tog det lugnt en helg så kom han , på due date :) Tänker på dig vännen! Har själv bara lyckats vara gravid i 36+4 ;)

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>