Arkiv

Har ni hört på maken?

Det där är egentligen ganska dubbeltydigt, för ni borde verkligen höra på min. Han kvittrar glatt på om hur fin jag är och hur underbart allt är – trots att jag är tjock och otrevlig. Jag finner dock lite tröst i att han är så glad, för det gör mig glad. Det är mysigt. Jag kan dricka glögg varje kväll, äta pepparkakor och framför allt så kan jag äta choklad till kvällsmat. Vilket fungerar bra för min tjocklek eftersom jag har sådana där expanderande byxor. Riktigt smidigt. Tänker aldrig gå tillbaka till vanliga jeans eller tajta tröjor. Inte för att jag någonsin haft det, men ändå, det är ett ställningstagande.

Som det kanske framgår av titeln men – snart kommer vi två alltså att bli tre. Jag trodde att årets bröllop till Las Vegas skulle vara det mest spännande jag varit med om – men icke. Trots att det var svårslaget så slår den här lilla knodden det med hästlängder. Det är spännande, det är häftigt, det är ljuvligt och det är alldeles förfärligt. Inget rödvin så långt ögat når! Den här graviditeten har visat sig bli en svår omställning för min ämnesomsättning – inget rödvin, plötslig hungerkänsla och nikotinfritt snus. Hur det känns för maken min, som normalt sett brukar få stå ut med en bitsk, bestämd och otålig liten sak till fruga – wehoo, det är nog bra synd om honom… Fast egentligen inte alls.

På torsdag ska vi träffa vår nya barnmorska. Den första vi hade dejt med var 118 år gammal och inte alls särskilt tillmötesgående. Hon är säkert underbar men eftersom jag ogillar människor i allmänhet så gillade jag bestämt inte henne heller. Kan i och för sig bero lite på att hon menade på att det finns psykologer för ”whiplashskada” och att det rakt av är livsfarligt att äta de kosttillskott jag proppar i mig. Man måste följa livsmedelsverket till punkt och pricka! Lite tradigt dock eftersom livsmedelsverket tydligt anger exakt vilka kosttillskott man bör äta, en lista jag noggrant följt. Lite kul att hon rekommenderar/föreläser emot vad hon själv säger… Så vi får alltså hålla tummarna för den här nya slags tanten/flickan/kvinnan/damen vi ska träffa på torsdag.

En tjock tös, 10 + 4

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>