Arkiv

Kollegieträff, stormbyar och magknipskrig

Idag var det tänkt att vi i lilla familjen skulle inviga färjan som kryssar mellan Kalmar och Öland. Båtfärden har varit hett efterlängtad ända sedan jag fick reda på att det faktiskt serveras öl ombord. Som den nordvästskåning jag är har jag saknat aktiviteten att dricka öl på pendelfärja. Med sin ölservering och sin restid på 25-30 min har Kalmarbåten faktiskt en del gemensamt med Öresundsfärjorna.

Planen var att åka färja till Färjestaden och där hälsa på kollegorna på jobb. Då Molli ännu inte besökt pappas jobb var det sannerligen på tiden. Första delen av den planen gick dock duktigt i stöpet. Det känns helt enkelt inte säkert att ta med sig lillfisen ombord på en färja när det blåser. Lösningen på detta prekära problem stavas Ölandsbron. 6 072 meter lång, fyrfilig.

Väl framme gjorde Molli stor succé och blev vida hyllad av kollegiet. Utöver mys fick hon snuttefilt, mystofflor och träleksak. Hon är en riktig presentmagnet, min dotter. Fikat avslutades vid ett då vissa fortfarande måste arbeta och efter ett snabbt blöjbyte inne på semesterledige Ottossons kontor(hihi) bar resan sedan av till marknaden som lämpligt nog ägde rum i Färjestaden. En påse brända mandlar och ett par bestämda du-är-i-vägen-hostningar senare var vi åter på väg hem. Kort och gott en lyckad utflykt. - T

Vidare har vi tagit upp kriget mot det där förbaskade magknipet. Finns inget som skär så djupt i mammahjärtat som att se sin lilla loppa ha ont i magen. Dessutom blir jag bra trött på det där BVC-folket som menar på att allt är så bra så bra, eftersom hon växer som hon ska. Missförstå mig rätt, det är självklart det viktigaste att hon går upp i vikt och växer som hon ska, men det är inte det som håller oss vakna om natten. Det är inte bristen på sömn som är problemet heller för den delen – det är att hon har ajaj i magen och på alla sätt och vis är vi de ansvariga. De elaka föräldrarna som inte förstår hur de ska ta bort ajaj:et.

Vi har därmed startat ”uteslutningsmetoden”. Miniform hjälpte det värsta, det kan jag ge det men absolut inte mer. Så nu har vi bytt ersättning – inte märke utan istället har vi bytt till BabySemp Lemolac. Hon har mumsat det hela dagen, och som synes av bilden ovan verkar hon relativt nöjd. Magen har heller inte bråkat. Nu är det ju alldeles för tidigt att ropa hurra eller på något sätt och vis tro att vi hittat en lösning. Men, det är något som ger hopp. Det är en början. Vi prövade Miniform en veka, nu testar vi Lemolac en vecka. Förhoppningsvis råder det bot på ajaj:et, om inte så får vi testa något annat nästa vecka.

By the way så måste det ju vara alldeles fantastiskt underhållande för er att läsa om vilken ersättning vår bebis äter – vill ni ha en detaljerad beskrivning på hur hennes kräks ser ut? Nej då, vi lider inte under illusionen att det är Extra! Extra! men det är ett bra sätt att organisera gröthjärnan. Om vi glömmer något så kan vi bara gå tillbaka och läsa i bloggen. Oavsett – håll tummarna för att vi lyckas skrämma bort Mollis ajaj så lovar vi i utbyte en puss i påsk. -F

Pappa Tomas & Mamma Frida

1 comment to Kollegieträff, stormbyar och magknipskrig

  • Norrbaggen

    Är spänd på hur det utvecklar sig! BajaMaja har ont hon åxå, vi blandar i lite granna maltextrakt i hennes ersättning. Det hjälper inte det onda, men det gör bajset lite mer ”levande”, istället för att komma ut som en stor kloss. Någonstans i mitt huvud säger en röst att det borde göra mindre ont att bajsa löst..

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>